Deschiderea unui cont și desfășurarea afacerilor în UE

Deschiderea unui cont și desfășurarea afacerilor în UE

Cetățenii străini pot cu siguranță deschide sau cumpăra o afacere în Europa, totuși, fiind cetățean al unei țări din UE, beneficiați de mai multe stimulente și drepturi. Acest lucru este, fără îndoială, mult mai profitabil. Una dintre cele mai simple modalități de a atinge acest obiectiv este obținerea cetățeniei române și crearea pașaportului românesc.

În continuare, vă invităm să luați în considerare beneficiile desfășurarii unei afaceri în Europa.

Avantajele începerii unei afaceri în Uniunea Europeană

 • Politică fiscală prudentă

În ciuda faptului că nivelul impozitelor fluctuează între mediu și mare, întreprinderile mici și mijlocii sunt susținute și stimulate prin beneficii și subvenții.

 • Piața unică Europeană

Prin deschiderea sau cumpărarea unei afaceri în Europa, veți avea acces fără taxe vamale la toate țările acesteia. De asemenea, veți avea posibilitatea să vă extindeți afacerea în oricare dintre aceste țări.

 • Administrarea afacerii de la distanță

Politica UE face posibilă gestionarea afacerilor de la distanță. Astfel, puteți locui într-o anumită țară dar puteți dezvolta afacerea în alta;

 • O modalitate ușoară de a înregistra o afacere

Fiecare stat își are propriul sistem de înregistrare și propriile cerințe. De asemenea, tipul activității joacă un rol important. Cu toate acestea, procesul de înființare a unei afaceri în Europa constă din următoarele etape:

 • Verificarea numelui și a mărcii comerciale a întreprinderii;
 • Înregistrarea notarială;
 • Înregistrarea de stat;
 • Deschiderea unui cont bancar;
 • Împrumuturi în bănci europene de încredere și stabile

Băncile europene oferă rate ale dobânzii destul de scăzute, ceea ce vă poate simplifica cu mult dezvoltarea afacerii.

 • Nivel scăzut de corupție și concurență sănătoasă

Un nivel foarte scăzut de corupție vă oferă posibilitatea de a vă dezvolta afacerea în mod eficient și fără „bețe în roți”.

După cum ați înțeles deja, pentru a începe o afacere în Europa, trebuie să deschideți un cont la o bancă europeană. Mai departe, vă sugerăm să luați în considerare prin ce calități pozitive diferă băncile europene de celelalte.

Avantajele băncilor europene

 • Principalul avantaj al băncilor europene este fiabilitatea și siguranța. Confidențialitatea vă este garantată sută la sută;

 • Capacitatea de a opera cu orice valută;

 • Participarea băncii la optimizarea fiscală;

 • Reglementarea corectă a controlului valutar;

 • Abilitatea de a vă monitoriza și gestiona conturile online;

Cum se deschide un cont la o bancă din UE

În băncile din UE, puteți deschide atât un cont personal, cât și unul corporativ. Dacă ne referim la antreprenoriat, atunci suntem interesați mai mult de acesta din urmă.

Bineînțeles, fiecare bancă are propriile sale condiții și caracteristici, dar procedura de deschidere a unui cont în sine poate fi descrisă în următoarele 4 etape:

 1. Selectarea băncii

Există o mulțime de bănci, deci ar trebui să fiți foarte atenți atunci când alegeți și să țineți cont de următorii factori:

 • Reputația băncii;

 • Cheltuielile necesare pentru deschiderea unui cont și întreținerea ulterioară a acestuia;

 • Serviciile suplimentare ale băncii;

 1. Examinarea condițiilor

După ce ați ales banca, trebuie să studiați cu atenție toate condițiile ei. Acest lucru nu va fi dificil, deoarece majoritatea marilor bănci au site-uri web unde sunt detaliate condițiile de cooperare.

 1. Depunerea unei cereri și selectarea actelor necesare

După aceea ați analizat și ați acceptat toate condițiile, urmează colectarea tuturor documentelor necesare și depunerea cererii.

 1. Finalizarea tranzacției

Astăzi, încheierea contractului poate fi realizată și de la distanță, ceea ce simplifică întreg procesul și vă economisește din timp. Prin urmare, după acceptarea cererii și verificarea documentelor de către bancă, un acord de semnare va fi trimis pe e-mail;

Uniunea Europeană este o platformă foarte profitabilă pentru a începe o afacere și a desfășura afaceri în general. De aceasta ne-am convins după ce am studiat toate avantajele financiare și juridice ale politicii UE.

Să ne întoarcem la România, o țară din Uniunea Europeană cu o politică prudentă în domeniul migrației. Dobândirea cetățeniei române și a pașaportului este primul pas spre stabilitate financiară și, mai mult, spre dezvoltare.

Dacă aveți încă întrebări sau îndoieli, contactați centrul nostru juridic multifuncțional.

Noi tratăm clienții noștri cu cea mai mare seriozitate și grijă. Garantăm toate informațiile pe care le oferim și calitatea serviciilor noastre.